(LEENDŐ) ELSŐSÖKNEK | AKTUALITÁSOK | OKTATÓKNAK | HALLGATÓKNAK | SANSZ KLUB | HASZNOS |

Üdvözlünk a SANSZ honlapján!

sfsdf

Üdvözöljük a SANSZ honlapján!

01

 


ÉS ÉN HOGYAN SEGÍTHETEK?

A fogyatékossággal élő hallgatóknak nagyobb és több erőfeszítést kell tenniük azért, hogy egyetemi polgárként teljesíteni tudják mindennapos feladataikat, és a tanulásban is jól teljesítsenek.

Ezért arra kérjük a hallgató társakat, segítsék őket. A legfontosabb, hogy a hallgatók tudják: a Szegedi Tudományegyetemen működő Életvezetési Tanácsadó Központ számos támogatást, szolgáltatást nyújt nekik, a jeltolmács biztosításától a jegyzettámogatáson és biztonságosan használható útvonal megtervezésén át a masszázsig, gyógytornáig, közösségi programokig.

Kérjük, hívja fel erre a lehetőségre a fogyatékossággal élő hallgató figyelmét! Köszönjük!
 
ÉS ÉN HOGYAN SEGÍTHETEK?

Nagyon nehéz feladat lenne meghatározni a fogyatékosságot úgy, hogy az minden egyes fogyatékossággal élő emberre ráillő legyen. Ahogyan az emberek általában, a fogyatékos emberek is nagyon különbözőek. Még ha azonos jellegű is a fogyatékosságuk, biztosak lehetünk benne, hogy teljesen eltérő az életvitelük, és más-más módon élik meg ezt.

A fogyatékosság nem annyira meghatározó, mint az, hogy az adott környezet mennyire tud alkalmazkodni a fogyatékossághoz, mennyire képes elfogadó, segítőkész lenni, és mennyire tudja támogatni vagy éppen korlátozni a fogyatékossággal élő hallgatókat az egyetemen belül és kívül.

Segítség lehet, ha eldobjuk az előítéleteket és a prekoncepciókat, és a hallgatóval beszélgetünk el arról, hogy mi az, ami segít neki akár a hétköznapokban, akár a tanulásban, és mi az, ami akadályozza. A fogyatékossággal élő egyetemi polgárok már pontosan tudják ezekre a kérdésekre a választ, és jó néven veszik, ha kikérjük a véleményüket erről – ahelyett, hogy megpróbálnánk kitalálni, hogy mi a legjobb nekik.

A segítségnek, amit nyújtunk, a legfőbb célja az, hogy a hallgató a lehető legjobban tudjon önállóan tanulni, közlekedni, intézni egyetemi dolgait, szórakozni – tehát abban kell segítenünk neki, hogy a lehető legteljesebb életet élje, sikeres és elégedett legyen.
A felsőéves fogyatékossággal élő  hallgatók kellő tapasztalatukkal  sokat segíthetnek például tár­saiknak nyújtott konzultációk, beszélgetések vagy akár ezen a honlapon megjelentetett beszámoló, blog formájában.

Keress bennünket bátran személyesen, e-mailben vagy telefonon, Facebook oldalunkon pedig figyeld rendszeresen jelentkező programjainkat is!

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre is: ha bármilyen észrevételed van a szolgáltatásainkkal, azok működésével kapcsolatban, írd meg nekünk!

Jelentkezhetsz személyi segítőnek is, hogy felkészülten és egy jó csapat tagjaként segíthess társaidnak! 

A SANSZ támogató programot és ezt az oldalt az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ hívta életre és működteti.

Itt kereshetsz bennünket:
A TIK Hallgatói Centrum Információs Ponton akadálymentes ügyeleti helyet tartunk fent.
Ügyfélfogadási ideje szorgalmi időszakban: Hétfő 12-15 óráig, Szerda és Csütörtök 9-13 óráig. Ügyel: Csernák Edina

Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ irodájában
Szeged, Vitéz u. 17. (11-es iroda)
Ügyfélfogadási időben hétfőtől csütörtökig 10.00-15.00 óráig, pénteken 10.00-12.00 óráig
Telefon: 06/62 544-029
E-mail: eselyiroda@rekt.szte.hu, szte.eselyiroda@gmail.com 

Elérhetőségeink

SZTE Egyetemi Életvezetési
Tanácsadó Központ irodája:
Szeged, Vitéz u. 17. (11-es iroda)

Ügyfélfogadási idő:
hétfőtől-csütörtökig 10-15 óráig
pénteken 10-12 óráig

Telefon: (+36) 62 544 029

E-mail: eselyiroda@rekt.szte.hu