(LEENDŐ) ELSŐSÖKNEK | AKTUALITÁSOK | OKTATÓKNAK | HALLGATÓKNAK | SANSZ KLUB | HASZNOS |

Üdvözlünk a SANSZ honlapján!

sfsdf

Üdvözöljük a SANSZ honlapján!

01

 


Egyéb esélyegyenlőségi szervezetek

Fogyatékkal élőket segítő szervezetek gyűjteménye
Tartalom: Hírek a témában, Beszédfogyatékosság, Jelnyelvi tolmácsszolgálatok, Autizmus, Hallássérültek szervezetei, Hallássérült gyógyászati segédeszközök, Esélyegyenlőség, Sport.  


Siketvakok Országos Egyesülete - Rehabilitációs részleg
Rehabilitáció a látás- és hallássérültekért
"Siketvaknak nevezzük azokat a személyeket, akik egyidejűleg látás- és hallássérültek. Ez a fajta kettős sérülés sok esetben akadályozza a kommunikációt, az önálló közlekedést, a megszokott mindennapi tevékenységek (pl. munkavégzés, főzés, takarítás, stb.) elvégzését. Rehabilitációs szolgáltatásaink célja az, hogy segítsük az érintetteket abban, hogy visszanyerjék önállóságukat."

Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
"Szervezetünket a Magyar Állam alapította abból a célból, hogy a fogyatékos személyek maradéktalan esélyegyenlőségének megteremtésének folyamatát felkészült, elhivatott és professzionális szakembergárda támogassa. Szakmai programjaink megvalósítása során, a fogyatékosügy minél szélesebb körű társadalmi elfogadottsága érdekében és a ”semmit rólunk, nélkülünk“-elv alapján szorosan együttműködünk a fogyatékos személyek érdekvédelmi és szakmai szervezeteivel, hazai és nemzetközi szakembereivel, intézményeivel."

Napra Forgó Nonprofit Kft.
„A Napra Forgó Nonprofit Kft. célja, hogy a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű, elsősorban megváltozott munkaképességű munkavállalók munkaerő-piaci (re)integrációját támogassa.”

Csongrád Megyei CSEÖH
„Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat célja a kormányzat, ezen belül az EMMI esélyegyenlőségi szakpolitikájának, esélyteremtő programjainak támogatása és a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi integrációjának elősegítése. A hálózat elsődleges célcsoportjai a nők, romák, fogyatékossággal élő személyek, idősek, gyermekek és a hátrányos helyzetű térségekben élők. A másodlagos célcsoportok: az elsődleges célcsoportot segítő szervezetek, intézmények. Az Esélyek Házai kiemelt feladata a közvélemény formálása a társadalomban meglévő előítéletek leküzdése, valamint a társadalmi szolidaritás erősítése érdekében.”

Kutyával az Emberért Alapítvány
„A kutya újfajta, szociális segítő szerepben való alkalmazása - eltekintve a vakvezető kutyáktól - Magyarországon egészen a közelmúltig szinte teljesen ismeretlen lehetősége volt a terápiának ill. a rehabilitációnak. Ezt a hiányosságot felismerve alakult meg 1996-ban a Kutyával az Emberért Alapítvány (továbbiakban KEA). Az alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy Magyarországon is munkába állhassanak és a rászorultakhoz eljuthassanak speciálisan kiképzett segítő kutyák.”


Elérhetőségeink

Kedves Hallgatók!

Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ irodája:
Szeged, Vitéz u. 17. (11-es iroda)

Akadálymentes ügyeleti hely:
TIK Hallgatói Centrum Információs Ponton (Szeged, Ady tér 10.)


Telefon:
(+36) 62 544 029

E-mail:
eselyiroda@rekt.szte.hu
szte.eselyiroda@gmail.com