(LEENDŐ) ELSŐSÖKNEK | AKTUALITÁSOK | OKTATÓKNAK | HALLGATÓKNAK | SANSZ KLUB | HASZNOS |
HALLÁSSÉRÜLT HALLGATÓKNAK DISZLEXIÁS HALLGATÓKNAK LÁTÁSSÉRÜLT HALLGATÓKNAK MOZGÁSSÉRÜLT HALLGATÓKNAK AUTISTA HALLGATÓKNAK ÉS ÉN HOGYAN SEGÍTHETEK?

FELMENTÉSEK, IGAZOLÁSOK

A hallgató fogyatékosságára tekintettel – a 87/2015. (IV. 9.) Korm. rendelet 63. § szerint rendelkezésre álló – szakvélemény alapján kérheti a tanulmányi kötelezettségek teljesítése, illetve a vizsgák alóli részleges vagy teljes felmentését vagy azok más módon történő teljesítésének engedélyezését.  

Az SZTE a fogyatékossággal élő hallgatók segítségnyújtásra, mentességre és kedvezményekre irányuló kérelmeiket az SZTE Hallgatói Esélyegyenlőségi Bizottság (HEB) vizsgálja meg és véleményezi.

Minden eljárás egyedi kérvénnyel indul, mert generális mentesség nincs.

A kérvény irányulhat a tanulmányi tevékenység minden elemére, korlátozás nélkül. A kérelmet a hallgató az Életvezetési Tanácsadó Központ irodájában adhatja le. (A Tanulmányi Osztályon benyújtott kérelmeket is ide továbbítja a TO.) Az HEB megállapítja a jogosságot, és ezt ráírja a kérvényre, egyben javaslatot is tesz. A kari illetékes bizottság /dékán hoz határozatot, melyet megküld a hallgatónak, az érintett oktatónak és az HEB-nek is.


Elérhetőségeink

Kedves Hallgatók!

Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ irodája:
Szeged, Vitéz u. 17. (11-es iroda)

Akadálymentes ügyeleti hely:
TIK Hallgatói Centrum Információs Ponton (Szeged, Ady tér 10.)


Telefon:
(+36) 62 544 029

E-mail:
eselyiroda@rekt.szte.hu
szte.eselyiroda@gmail.com