(LEENDŐ) ELSŐSÖKNEK | AKTUALITÁSOK | OKTATÓKNAK | HALLGATÓKNAK | SANSZ KLUB | HASZNOS |

Üdvözlünk a SANSZ honlapján!

sfsdf

Üdvözöljük a SANSZ honlapján!

01

 


DISZLEXIÁS HALLGATÓKNAK

A SANSZ támogató program munkatársai nem hagynak magadra. Nagyon sok szolgáltatással segítünk téged, hogy egyetemi éveid alatt elsősorban a tanulásra tudj koncentrálni, és ne a nehézségekkel való küzdelem őrölje fel energiáidat.

Irodánkban tájékozódhattok az aktuális, hallgatóknak járó kedvezményekről, szolgáltatásokról, juttatásokról. Segítséget kaptok tőlünk tanulmányi és mindennapi ügyeitek intézésében. Személyi segítőink támogatására számíthattok abban, hogy a Szegedi Tudományegyetem polgáraként jól boldoguljatok. 

Keress bennünket bátran személyesen, e-mailben vagy telefonon, Facebook oldalunkon pedig figyeld rendszeresen jelentkező programjainkat is!
Kíváncsiak vagyunk a véleményedre is: ha bármilyen észrevételed van a szolgáltatásainkkal, azok működésével kapcsolatban, kérünk, mondd el nekünk!

Ahhoz, hogy igénybe vehesd a tanulmányi kedvezményeket, regisztrálnod kell. Ezt követően tudod igénybe venni támogatásainkat, szolgáltatásainkat, amelyeket az alábbiakban ismerhetsz meg: 

Tanulmányokat elősegítő juttatások:

- könyvutalvány félévente 15 ezer forint értékben  
- fénymásolás, nyomtatás félévente maximum 1 000 oldal  

Kurzusok (Ált. műv. tárgy)

-       Hatékony tanulás felsőfokon
-       Eszközös képességfejlesztő tréning zsonglőr kellékekkel
-       Építs versenyelőnyt a diszlexiából - csoportos erősségépítő program

Egyénileg igényelhető támogatások, szolgáltatások:

- segédeszközök kölcsönzése
- tanulmányi és vizsga kedvezmények biztosítása
- elektronikus anyagok, jegyzetek beszerzése
- kis értékű tárgyi eszközök kölcsönzése (pl.: digitális diktafon)
- személyi segítő biztosítása
- tréningek, programok, klubfoglalkozások szervezése

Tanácsadás:

- életvezetési tanácsadás
-       tanulásmódszertan egyéni tanácsadás
- tanulmányi esélyegyenlőséget biztosító ügyekben tájékoztatás és tanácsadás
- karriertanácsadás
- egyéni igények felmérése, a segítségadás megszervezése

Diszlexiásként valószínűleg komoly kihívást jelent a tanulnivalók megnövekedett mennyisége és az időbeosztás önálló szervezése. Bízunk benne, hogy a tréningeink és a felsőbbéves hallgatókkal való beszélgetések (sansz klubokon, önsegítő -önképviseletet gyakorló- csoportban) javadra válnak, amennyiben részt veszel ezeken.

A "hatékony tanulás felsőfokon" tréning célja a diákok tanuláshoz való viszonyának tudatosítása és pozitív irányú megváltoztatása, tanulási szokásaik formálása, a tanuláshoz nélkülözhetetlen alapképességeik fejlesztése, saját hatékony tanulási módszerük kialakítása. A tréningen azonosíthatod saját tanulási stílusod, és megismerheted azokat a stratégiákat, amelyek leginkább segíthetnek a hatékonyabb tanulásban. A tréning segít tudatosítani a nehézségeidet és felismerni az erősségeidet.


 


Zsonglőr kurzus

Részletek hallgatói beszámolókból:
„Megtapasztaltam, hogy nagyon kikapcsol ez a fajta tevékenység, utána szellemileg kipihentebbnek érzem magam, és amíg az eszközzel foglalkozom, tapasztalom, hogy minden figyelmemet rá fordítom. Én biztos vagyok benne, hogy a koncentrációmat, a figyelem összpontosítási készségemet javította a kurzus.”

„Ez volt az eddigi legjobb kurzus, amit egyetemi tanulmányaim során felvettem. Az elején nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget annak, hogy a kurzus a tanulási nehézségeimen segíteni fog. Nekem csak kikapcsolódás volt. Elmentem az órára és nagyon jól éreztem magam, az oktatók kedvesek és odaadóan végzik a munkájukat, ha valami nem ment már jöttek is segíteni. Most visszagondolva azonban, elképesztő hogy mennyit fejlődött a kitartásom, nem csak zsonglőrködés közben. A tanulásban, munkában és az életemben.”

A neurológiai harmonizáció egyik szórakoztató módja a zsonglőrködés. A tanulási zavar, figyelemzavar és hiperaktivitás kezelésében hatásos eszköz. Ezen az oldalon ötleteket és információkat kaphatsz a zsonglőrködés fejlesztésben történő használatához. 

A SANSZ támogató programot és ezt az oldalt az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ hívta életre és működteti.Itt kereshetsz bennünket: 
TIK Hallgatói Centrum Információs Ponton akadálymentes ügyeleti helyet tartunk fent.

Ügyfélfogadási idejéről az Elérhetőségeink menüpontban tájékozódhat.


Telefon: 06/62 544-029
E-mail: szte.eselyiroda@sansz.hu, szte.eselyiroda@gmail.com 

HASZNOS LINKEK:
Magyar Diszlexia Oldalak
"A ma még zavarnak tartott sajátosságok, a diszlexia, egyéb specifikus tanulási zavarok, hiperaktivitás és figyelemzavar sokak életét keseríti meg. Gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek, valamint tanároknak, szüloknek is tanácsokat, ismereteket, ötleteket ad az oldal, hogy ezek a neurológiai sajátosságok kevesebb hátrányt és több előnyt jelentsenek. A közreadott ismeretek, írások, tesztek másolhatók, továbbadhatók, de kizárólag a forrás feltüntetésével. "
További információ az alábbi honlapon:http://www.diszlexia.hu/

LITERACY 
(magyar nyelvű oldal)
A Literacy egy az Európai Bizottság által az FP7 program keretében támogatott európai szintű kutatási projekt az IKT területén. A projekt célja egy fejlett online portál létrehozása, amely segíti diszlexiás fiatalok és felnőttek társadalmi integrációját. Ehhez személyre szabott e-tanulási programokkal, valamint az otthoni, a munkával kapcsolatos, illetve az iskolai feladatok szervezését célzó eszközökkel járul hozzá. Weblap: http://www.literacyproject.eu/home.jsp?idl=hu. Amennyiben ez frissítés miatt nem érhető el, a tartalom itt is megtalálható:  http://lexam.eu

ROBOBRAILLE
Ingyenes e-mail és web konvertáló szolgáltatás Braille, mp3, DAISY, Braille art, Teljes szöveg / teljes hang számos nyelven konvertálására.
A program weblapja: http://www.robobraille.org/

Elérhetőségeink

Kedves Hallgatók!

Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ irodája:
Szeged, Vitéz u. 17. (11-es iroda)

Akadálymentes ügyeleti hely:
TIK Hallgatói Centrum Információs Ponton (Szeged, Ady tér 10.)


Telefon:
(+36) 62 544 029

E-mail:
eselyiroda@rekt.szte.hu
szte.eselyiroda@gmail.com